0 332 251 84 42 - 0 532 616 84 46
bilgi@erolvinc.com.tr
Telefon: 0 332 251 84 42 - 0 532 616 84 46
WhatsApp Mesaj

>> Vinç Çeşitleri


Sabit Vinçler: Sanayi sektörünün olmazsa olmazsa olmazları arasında yer alan sabit vinçler Fabrika, liman, garaj gibi uzun süreli vinç ihtiyacı bulunan tesislerde kaldırma, taşıma, depolama işlerinde kullanılan ve önceden belirlenen uygun bir yere sabitlenen vinçlerdir. Sürekli kullanım avantajı vardır. Çok ağır yükler için de rahatlıkla kullanılır ancak montaj ve demontaj işlemleri uzun zaman alır. Bununla beraber olası kazalarda çok ciddi tehlikeler doğurur.


Lastik tekerlekli vinçler: Kamyon gibi bir motorlu araç üzerine monte edilen mobil vinçlerdir. Hareketli olması bakımından çok tercih edilmekle beraber yumuşak arazilerde, yüksek tonajlı ve süreklilik arz eden işlerde kullanılamaz.



Paletli vinçler: Manevra için bir palet grubu kullanan mobil vinçlerdir. Lastik tekerlekli vinçlerin aksine yumuşak arazilerde de, ağır ve süreklilik arz eden işlerde de rahatlıkla kullanılabilir. Ancak süratleri çok düşük olduğundan ve paletleri asfalta zarar verdiğinden çalışma alanlarına bir başka araçla taşınarak getirilir. Hareketliliği çalışma alanında büyük avantaj sağlar.



Köprülü vinçler: Vincin tipi köprüye benzediğinden dolayı bu vinçlere köprülü vinç ismi verilmiştir. Açık fabrikalar, atölyeler, limanlar, maden ocakları gibi birçok alanda kullanım imkanına sahiptir. Güçlü yapısı ve kompakt tasarımı sayesinde diğer vinç çeşitlerine kıyasla daha ekonomiktir.



Ray üzerinde hareketli vinçler: Bir ray üzerinde taşıyıcılara yerleştirilmiş vinçlere ray üzerinde hareketli vinç adı verilir. Monoray, yekpare ve tek bir hareket yolundan imal edilmiş raylı sistemdir. Bu raylı sistemle bir düzlem içerisinde yük kaldırıp hareket edebilen vinçlere de “monoray vinç” denir.



Hidrolik halatlı vinçler: Kamyon araçlarının üzerine montaj edilirler. Lastik tekerlekli vinçler için yukarıda detaylandırılan tüm avantaj ve dezavantajları hidrolik halatlı vinçler için de sıralayabiliriz. Bumu şasi ortasına monte edilen hidrolik halatlı vinçlere kurtarıcı adı verilir.



Halatlı vinçler: Baraj ve köprü inşaatlarında sıklıkla tercih edilen halatlı vinçler çok yumuşak araziler için idealdir. Prensip olarak kafes kirişlerinden iki kule arasına gerilmiş halatlar üzerinde hareket eden palangalar yardımıyla çalışır. Kendi arasında açık kafesli vinç, sabit vinç ve fabrika tipi vinç olarak 3’e ayrılır.